Life&Home

Onzin food: te ver gaan met gezond doen

Even kijken, weg met dit brood, pasta, koekje, en oh ja liever ook geen koffie dan maar? Alles is fout, slecht en moet vermeden worden. Natuurlijk is een plak cake minder gezond dan een stuk fruit maar tegenwoordig kijkt men alleen naar deze vergelijking en niet meer naar het geheel. Het is gezond – dus ook wel zo verstandig – om om de 2 à 3 uur iets te eten, nee niet alleen een halve cracker en een handje druiven. Een koekje op zijn tijd is lekker en geeft wat genot/ontspanning – dus niet slecht, de héle zak, dát is ‘slecht’. Ook dat kan wel eens, lekker op een avond een zak chips bij je favoriete serie weg snacken; maar het moet geen gewoonte worden.

Een koekje in de middag en wat lekkers in de avond is normaal en hier kom je niet van aan. Twee aardappelen en wat boontjes of sla hierbij is dus overdreven en tevens niet goed voor je lichaam. Je moet je lichaam niet straffen en ontzeggen van allerlei producten.

Waar je van aankomt is als je die hele zak besluit leeg te eten in middag, en dat wat vaker in de week herhaald. Maar brood en pasta bijvoorbeeld zijn helemaal niet ‘slecht’ voor je. Je moet het gewoon niet overdoen; dus niet 7 dagen per week pasta. Net zo simpel als dat je niet elke dag 2 zakken chips eet. Wissel het af met rijst en aardappelen en dan een keer lekker salade of pizzaatje. Deze producten (het meest brood en pasta) krijgen onterecht heel wat klappen.

Natuurlijk is het zo dat als je daadwerkelijk op moet passen of echt al ouder bent (dan veranderd de stofwisseling)  het goed is om wat meer op te letten. Maar om dan sl het lekkers te schrappen is dan niet perse nodig. Minder je ‘intake’ in het algemeen en beweeg wat meer. Wat lekkers eten hoort er namelijk bij. Het geeft je een goed gevoel (mits je het normaal doet en niet gaat binge-eaten) en werkt dus verlichtend van alle stress in het dagelijks leven.

IMG_0185

Eetsmakelijk 😉  Frédérique

Kan je geen genoeg krijgen van mijn geneuzel? Volg dan mijn blog en blijf zo op de hoogte van nieuwe berichten of stalk me via Instagram! 😉

Advertenties

4 gedachten over “Onzin food: te ver gaan met gezond doen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s