Life&Home

Trucks in het studentenleven #2

Nog een ronde met tips and tricks voor in het dagelijks leven die je kunnen helpen met de portemonnee, je huishoudelijke taken of de ruimten waarin je woont wat aangenamer maken en zodoende fijn zijn voor het oog 🙂

◊ Invriezen

Niet onbelangrijk voor elke student, maar ook ieder ander, de portemonnee. Koop je brood voor een langere tijd, of een hoeveelheid die iets te veel is voor het aantal gebruikers en/of geplande tijd? Vries het in! Zelf zie ik het bij velen gezinnen en studentenhuizen: brood op het aanrecht of in de kast. Niet verkeerd, maar na enkele dagen verliest het smaak, wordt het hard of taai en uiteindelijk gaat het schimmelen als het niet opgegeten wordt (dit kan al binnen een week). Als je het brood invriest kan je een aantal bammetjes voor de dag erna (ontbijt en lunch bijvoorbeeld) de avond ervoor in een zakje doen en op het aanrecht in de nacht laten ontdooien (zakje dicht!) . Zodoende heb je een zacht en smaakvol broodje de dag erna. Dit kan echter niet met elk brood, dan moet je het gewoon op het moment zelf even in de magnetron doen, of het dan pas laten ontdooien.

Vaak doen de luchtige broden het goed met een dagje ontdooien (tijger- en sesambrood en ook een ‘liefde en passiebrood’ van de AH deed het goed bij mij). De wat stevigere of de moeilijk te maken broden (roggebrood) hebben meer baat bij de magnetron of het ter plekke uit de vriezer halen.

◊ Het fornuis

Ik heb mijn eigen ienie-mini-studenten-keuken (jaja, voor mezelf!) en dus ook een gasfornuis. De knoppen hierop laten mij keer op keer in de steek als ik het gas aan wil doen. Welke knop hoort bij welk pitje en welke kant draai ik dan op? Ik doe het eerst drie met de verkeerde knop en draai hem vervolgens twee keer gelijk uit voordat ik eindelijk mijn vuurtje heb. Wat te doen? Simpel: plakband ernaast en met een permanent stift erop kliederen 😉 Voilà, meteen duidelijk!

foto 1
Simpel  en meteen duidelijk (ietwat slordig, vergeef me)

◊ Gordijnen

Een dakraam… Schuin, onhandig en een fijne zon die je wakker maakt ’s morgens. Dat is het geval als je geen gordijntje hebt. Hoe kan je toch slapen en zorgeloos in je blootje rondzwerven door de woning kamer?

Twee dunne ronde buisjes boven en onder. De gewenste soort stof ertussen (die een rondje boven en onder bevat waar de buisjes doorheengaan) en je hebt je privacy. Ook komt het vaak voor dat je wat plakband bevestigd op de boven en onderkant van het raam en tevens op de stof. Dit plak je simpelweg op elkaar indien je het nodig hebt!

foto 2
Twee witte buisjes en een lap donkere stof, het is net magie!

◊ Aanbiedingen

Dan tot slot nog even de portemonnee haar gewicht gunnen! (nooit verkeerd). Elke supermarkt heeft voor vaste perioden aanbiedingen (Nettorama, Jumbo, Albert Heijn, Aldi, Jan Linders en de Lidl in ieder geval). Onder andere de Jumbo en de Albert Heijn hebben bovendien een app waar je ook de aanbiedingen kan zien. Door hier op te letten kan je plannen welk groenten, fruit en snoepgoed je deze week het best kan halen! Let af en toe even op wat je nog in huis hebt en wat je nodig hebt; zo bespaar je heel wat geld.

Zorg ervoor dat dit niet een obsessieve bezigheid wordt! Dat is voor jezelf en andere na verloop van tijd vervelend en bedrukt je vrijheid in waar je zelf zin in hebt. Je hoeft namelijk niet alleen aanbiedingen te kopen!     → De markt heeft vaak enkele kraampjes waar bijvoorbeeld groenteboeren hun groenten en fruit voordeliger aanbieden dan de supermarkten (dit is niet áltijd en overal zo).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s